HIFK julkisti uuden valmennusjohdon - HIFK Fan Club

HIFK julkisti uuden valmennusjohdon

03.04.2014 09:52

HIFK tiedotti tänään tehneensä kolmevuotisen päävalmentajasopimuksen Antti Törmäsen kanssa. Hän saa avukseen Pekka Kangasalustan sekä joukkueessa jatkavat Joonas Tanskan, Jan Lundellin ja Ari Halttusen.

– Tänään on Day one. Tänään alkaa uusi aika ja ajanjakso IFK:ssa, sanoi seuran urheilujohtaja Tom Nybondas lehdistötilaisuuden aluksi.

– Pitkäjänteisessä valmennuksessa on sellainen seikka, johon kannattaa pyrkiä. Lähes jokaisessa menestyvässä seurassa on taustalla pitkäjänteinen suunnitelma ja valmennustyö. Tämä on seikka, jossa olemme olleet huonoja parin viime vuoden aikana. Ei olla onnistuttu löytämään oikeita ratkaisuja ja tulos on kaikkien nähtävissä. Turbulenssi loppuu NYT!

Syyskuussa 44 vuotta täyttävä Antti Törmänen kasvoi espoolaisessa kiekkokoulussa ja loi pitkän liigauran Jokereissa. Hän pelasi myös yhden NHL-kauden Ottawa Senatorsin organisaatiossa ja neljä kautta Ruotsissa HV71:ssa ja Södertäljessä. Hän voitti pelaajana neljä Suomen mestaruutta, yhden hopean ja yhden pronssin sekä maajoukkueessa MM-kultaa ja kaksi hopeaa ja olympiapronssia.

Törmänen lopetti pelaajauransa vuonna 2004 ja debytoi Espoo Bluesin A-junioreiden päävalmentajana kolme vuotta myöhemmin. Hän luotsasi toisella kaudella espoolaiset Suomen mestareiksi ja aloitti seuraavana syksynä SM-liigassa Jokereissa Hannu Aravirran apuvalmentajana, mutta joukkueen valmennus erotettiin jo marraskuussa.

Kauden 2010-11 Törmänen oli Mestiksessä Vaasan Sportin urheilujohtaja ja päävalmentaja. Sport sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja eteni pudotuspeleissä finaaliin saakka. Finaalivastustaja Mikkelin Jukurit johti jo voitoin 2-0, mutta vaasalaiset voittivat kolme seuraavaa vieden Mestiksen mestaruuden. SM-liigan nousukarsinnoissa Lahden Pelicans oli kuitenkin vahvempi suoraan neljässä ottelussa. Törmänen palkittiin kauden päätteeksi Mestiksen vuoden valmentajana.

Vaasasta valmentaja siirtyi kolmeksi vuodeksi Sveitsiin ja aloitti SC Bernin apuvalmentajana, mutta nousi päävalmentajaksi jo lokakuussa Larry Hurasin saatua potkut. Bern voitti Törmäsen komennossa Sveitsin mestaruuden keväällä 2013. Viime kausi ei mennyt enää yhtä hyvin ja Törmänen erotettiin jo marraskuussa.

Pekka Kangasalusta apuvalmentajaksi

Syyskuussa 37 vuotta täyttävä Pekka Kangasalusta pelasi pitkän pelaajauran puolustajana. Hän pelasi HIFK:ssa 26 ottelua kaudella 1999-00. Kangasalusta aloitti valmentajauransa Tampereen Ilveksen juniorijoukkueissa vuonna 2007ja toimi seuran edustusjoukkueen valmennusryhmässä 2010-12. Tampereelta hän siirtyi Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueeseen ja paikkasi syksyllä myös Jokereissa toimitsijakiellossa olleita Tomi Lämsää ja Tomek Valtosta. Kangasalusta sai potkut Kiekko-Vantaasta viime tammikuussa ajauduttuaan erimielisyyksiin seuran etelä-korealaisomistajien kanssa.

Ville Peltonen ja Toni Lydman juniorivalmennuksen johtoon

Viime kevääseen pelaajauransa päättäneen Ville Peltosen johdolla tullaan linjaamaan A- ja B-nuorten pelaamista ja harjoittelua sekä yksittäisten 15-20 -vuotiaiden lahjakkuuksien yksilöllistä valmennusta. Peltonen keskittyy hyökkääjien valmentamiseen ja puolustajien valmentamisesta vastaa Toni Lydman, joka pelasi vuosi sitten päättyneellä urallaan noin 900 NHL-ottelua sekä HIFK:ssa kaudet 1998-00 ja 2004-05.

Copyright © HIFK Fan Club. Kuvien käyttö ilman lupaa ehdottomasti kielletty.

(3474)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club