Nikolai Goldobin HIFK:hon - HIFK Fan Club

Nikolai Goldobin HIFK:hon

07.10.2014 07:30

San Jose Sharksin viime kesän ensimmäisen kierroksen varaus Nikolai Goldobin siirtyy HIFK:hon loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Tänään 19 vuotta täyttävä venäläishyökkääjä on pelannut kaksi edellistä kautta kanadalaisessa juniorisarjassa OHL:ssä Sarnia Stingin joukkueessa. Hän teki kaksi viikkoa sitten kolmevuotisen tulokassopimuksen Sharksin kanssa. Goldobin saapuu Suomeen keskiviikkona.

"Nikolai oli erinomainen harjoitusleirillä ja hän näytti olevansa erittäin taitava pelaaja. Hän tulee olemaan tärkeä pelaaja organisaatiollemme tulevaisuudessa, mutta sovimme hänen agenttinsa Igor Larionovin kanssa, että hänen kehityksensä kannalta olisi parasta pelata miesten sarjassa", sanoo Sharksin GM Doug Wilson seuran tiedotteessa.

Nikolai Goldobinia luonnehditaan hyväksi luistelijaksi, joka on taitava kiekon kanssa ja hyvä laukoja. OHL-seura Sarnia Sting varasi moskovalaishyökkääjän ulkomaalaispelaajien varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella vuonna 2012 ja hän siirtyi joukkueeseen seuraavaksi kahdeksi kaudeksi. Goldobin varattiin samana vuonna myös KHL:ään kahdeksantena pelaajana, mutta hän valitsi Pohjois-Amerikan. Hyökkääjä teki debyyttikaudellaan 68 ottelussa pisteet 30+38=68 sijoittuen joukkueensa pistepörssin kolmanneksi. Hän voitti tulokkaiden maali- ja pistepörssin, sijoittui syöttöpörssissä toiseksi ja valittiin tulokkaiden kakkostähdistöön.

Nuorukaisen ura jatkoi nousua seuraavalla kaudella. Hän teki 67 ottelussa pisteet 38+56=94 voittaen ylivoimaisesti joukkueensa pistepörssin ja jakaen maali- ja syöttöpörssin voitot. San Jose Sharks huomioi Goldobinin kyvyt ja seuran pelaajatarkkailun johtaja Tim Burke varasi hänet kesän varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Sharks teki syyskuussa hyökkääjän kanssa kolmevuotisen tulokassopimuksen ja hän liittyi joukkueen harjoitusleirille. Hän pelasi neljä ottelua, joissa teki pisteet 1+3=4, mutta seura katsoi parhaaksi, että hän pelaisi kauden Euroopassa, koska alle 20-vuotiasta ensimmäisen kierroksen varausta ei voi lähettää farmiin.

– Sharks ja Nikolain agentti etsivät hänelle parasta mahdollista sijoituspaikkaa Euroopassa. Tätä siirtoa on valmisteltu muutaman viikon ajan ja se saatiin maaliin viime yönä, kommentoi IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas joukkueen nettisivuilla.


(3426)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club