HIFK Fan Clubin tervehdys

18.3.2024
/
Kati
/
Fan Club

Tervehdys!

Jonkin verran on ollut keskustelua Fan Clubin toiminnasta, fanikatsomosta, fanikultturista jne.

Tahdomme HIFK Fan Clubin hallituksen osalta tehdä julkisen kannanoton sosiaalisessa mediassa ja muualla käytäviin keskusteluihin.

Pahoittelut jo etukäteen pidemmästä viestistä, mutta tahdomme avata useampaa oletusta.

HIFK Fan Club on perustamisestaan lähtien ollut avoin jäsenryhmittymä, jonka tavoitteena on ollut koota IFK-fanit yhteen ympäri Suomen. IFK-fanien toiminta kasvoi kannattajaklubin kokoiseksi jo vuonna 1989, jolloin järjestettiin ensimmäinen fanimatka Hämeenlinnassa pelattuun vierasotteluun. 26.11.1989 HPK-HIFK -ottelusta alkaneen vierasmatkailun aikana HIFK Fan Club on kuljettanut tuhansittain IFK-kannattajia vieraspeleihin omiaan kannattamaan.

Faniklubin pääasiallinen toiminta on nykyisinkin keskittynyt pääasiassa vierasmatkojen järjestämiseen ja IFK:n kannustamiseen kaikissa otteluissa, mutta muutakin oheistoimintaa tulee olemaan. HIFK Fan Clubin tavoitteena on laajentaa toimintaansa myös IFK:n muiden lajien pariin, joissa tunnelma on ottanut huimia harppauksia (ent.) Stadin Kingien monipuolisen kannustuksen ansiosta. Fanikulttuurin leviäminen myös pienempien yleisömäärien IFK-lajeihin antaa vahvan pohjan koko fanitoiminnan kasvattamiseen.

Yllä siis meidän perusperiaatteemme.

Fan Club haluaa ehdottomasti innokasta, nuorta väkeä toimintaan mukaan!

Menneinä vuosina kaksi eri nuorten ryhmittymää (peräkkäin, eivät toimineet samaan aikaan) onkin ollut mukana aktiivisesti kehittämässä fanitoimintaa. Fan Club on ollut tukemassa tätä. Muutos vaatii kuitenkin aikaa ja ehkä tämänkin vuoksi nämä ryhmät ovat sitten ajan myötä hiipuneet.

Me olemme tehneet yhteistyötä myös (ent.) Stadin Kingien kanssa. Joitakin näkemyseroja varmasti löytyy, mutta se, että meillä olisi jotenkin tulehtuneet välit, ei pidä paikkaansa.

Meidän tahtotilamme on saada innokkaita kannattajia niin fanikatsomoon kuin vierasmatseihin. Jatkumo on erittäin tärkeää meille. Siksi toivomme erityisesti nuoria kannattajia messiin.

Nuoria rumpaleita on ollut ja on edelleen soittamassa. Huudattamassakin käy aina välillä nuorisoa. Joku järjestys pitää kuitenkin katsomossa olla, että homma toimii yhtenäisesti, eikä mene sooloiluksi tai sekamelskaksi. Tämä vaatii myös tilannetajua. Uusia chanttejakin tulee aikanaan, mutta juuri nyt mennään sillä + kymmenellä/ottelu, että saadaan edes ne toimiman koko fanikatsomossa. Innokkaita ei ole tarkoitus hiljentää vaan yhteisillä pelisäännöillä saadaan homma toimimaan.

Meille voi tulla juttelemaan fanipisteelle entiseen tapaan ja antaa omia ajatuksia / ideoita.

Tifoja olemme tehneet ja tulemme tekemään niitä jatkossakin. Omia lakanoita löytyy useampi ja niitä on käytetty aktiivisesti eritilanteissa. Viime vuosina tifot ovat olleet etenkin nuorempien fanien agendana ja siksi emme ole niihin juurikaan "puuttuneet".

Lippuja tullaan tekemään fanikatsomon käyttöön ja niihin talkoisiin voivat osallistua siitä kiinnostuneet fanit. Infoamne tästä.

Sosiaalisessa mediassa on käytössä kotisivujen lisäksi Facebook, Instagram ja tälle kaudelle otettiin käyttöön myös Tik Tok.

Fanikatsomo on loppuunmyyty, joten sen rakenteeseen emme voi vaikuttaa. Meidän toiveissa toki on, että KAIKKI B4:ssa ja B5:ssa osallistuvat kannustamiseen. Sen vuoksi se katsomo on ja siksi sinne on halvemmat liput. Fan Club tekee parhaansa kannustuksen suhteen, mutta se ei yksinään riitä, siihen tarvitaan koko katsomoa. Puhelimia toivotaan käytettävän vain tauoilla.

Me olemme kuitenkin kaikki samasta syystä hallilla, rakkaudesta seuraan, joten pyritään kukin osaltamme parantamaan ja edistämään fanikulttuuria omalla käytöksellämme. Muutos parempaan vaatii aina yhteistyötä ja kompromisseja, joten pyritään kaikki yhdessä siihen.

HIFK:n toimiston väki on vahvasti mukana tukemassa meitä, fanikulttuuria ja heillä on täysin sama agenda.

Loistavaa kautta toivottaen,

HIFK Fan Clubin hallitus

En gång alltid!

Kati

Uusimmat jutut

Lisää

Vuoden Kunkku ja Gimma 2024

HIFK Fan Club palkitsee kauden päätteeksi joukkueen suosituimman pelaajan tai vaikuttajan Vuoden Kunkku -palkinnolla.

Lue lisää
Fan Club

Faniedut ravintola Döner Harju Töölön tullissa 2023-24

Kauden 2023-24 fanikortilla saat herkulliset etuhinnat ravintola Döner Harjun valikoimista Töölön Tullista.

Lue lisää
Fan Club

Faniedut Brewer Streetilla 2023-24

F-aulan Brewer Streetilla on kuukausittain vaihtuvia etuja, joista tiedotus erikseen sekä juomaetuja.

Lue lisää
Fan Club