Naisten Mestiksen mestarit: HIFK Akatemia

19.4.2022
/
Jude
/
Jääkiekko

Kausi on paketissa. Kolmen vuoden projekti on paketissa. Voitettiin runkosarja. Voitettiin Mestis. Me oltiin aikas kovia. Meillä oli matkalla omia vaikeuksia. Mut me saatiin ne kaikki käännettyä ympäri, ei tehty niistä mahdottomia. Syksyllä oli nihkeä jakso, joka päättyi kotipelissä Pelicansia vastaan 2-3-kotitappioon. 51 sarjapeliä piti pelata, ennen kuin me oltiin todella haluttomia. Mä sanoin joukkueelle, et tää oli sitten tasan tarkkaan viimeinen kerta, kun me esiinnytään tällä tavalla. Mä en voi sallia, että me pelataan näin haluttomasti IFK-paita päällä. Sen jälkeen MestisQ:n viisi vikaa, 5-0-0 maalierolla 26-3!

Keväällä ennen Mestiksen pelejä pelaajat asettivat meille tavoitteeksi voittaa Naisten Mestis 2022. Kysyin, että tietäähän kaikki sitten, että tähän kun sitoudutaan, niin sit siihen sitoudutaan. Omasta puolestani voin rehellisesti sanoa, että mä annoin kyllä kaiken, mitä oto-valmentajana vaan pystyy viikkotyötuntien päälle lataamaan. Liikutaan jossain 60-65 tunnissa per viikko työtunneissa. Ihan mahtavaa on ollut saada tästä palautetta pelaajilta sekä staffilta, et ei oo jäänyt huomaamatta.

Keväällä kohdattiin uusi ongelma. Peli sinänsä kunnossa, puolustuspelaaminen hyvää, alivoima hyvää, no sarjan parasta. Me ei perkele tehdä maaleja! Se kiekko ei vaan mene sinne. Luodaan, hallitaan, ollaan parempia kuin vastustaja. Tässä kohtaa tullaan siihen, mikä on tän porukanjuttu: sitkeys, periksiantamattomuus, usko ja luotto omaan sekä joukkueen tekemiseen! Tehtiin paljon töitä arjessa maalinteon eteen. Käännettiin myös ajattelu pois maalinteosta, pelataan vain peliä. Kiitos tästä jeesistä Forsblomin Kimille!

Se, et vaikka me ei oltais voitettu kauden viimeistä peliä, ei se olis määrittänyt meitä joukkueena tai yksilöinä yhtään huonommaksi. Jälkikäteen tietenkin hienoa, että se työ sai sen kirkkaimman kirsikan. Laukaukset kolmeen peliin oli meidän hyväksi 128-64. Kovan työn tulos, että me jaksettiin painaa vaikka ei aina olis jaksanutkaan.

Oon tässä sunnuntai-illan jälkeen aika montaa ihmistä kiittänyt siitä tuesta, mitä minä olen saanut ja mitä meidän joukkue on saanut. Tässä onaika iso määrä ihmistä taustalla, keitä koskettaa tavalla tai toisella se, että LIKKA on täällä. Espoolle kiitos juuri niin kovasta ja hyvästä finaalisarjasta, kuin mitä odotettiin. Täysin oikea vastustaja finaaleihin!

Me saatiin hitsattua joukkue. Puhuttiin koko kausi yksilön kehittymisestä ja joukkueen eteen tehtävästä työstä. Joukkue on keskiössä. Finaalisarjassa meillä oli henkisesti mukana meidän ex-häkkäri Hounin Mila, joka torjuu tällä hetkellä liigassa mitaleista. Meidän kahden runkopelaajan ollessa toisaalla, olivat Milla Järvinen ja Emilia Malinen silti mukana meidän kopissa. Molempien nimikyltit laitettiin omille paikoilleen. Ei me heitä unohdettu, koska joukkue.

Mä olen aivan järjettömän ylpeä tästä joukkueesta ja noista tyttäristä. Siinä olis monella pelaajalla oppimista.

 

CAMAA 💪

 

Päävalmentaja Antti Borgenström

HIFK Akatemia

 

HIFK Fan Club onnittelee!

Kuva © Tiia Svärd


En gång alltid!

Jude

Uusimmat jutut

Lisää

Faniedut ravintola Döner Harju Töölön tullissa 2023-24

Kauden 2023-24 fanikortilla saat herkulliset etuhinnat ravintola Döner Harjun valikoimista Töölön Tullista.

Lue lisää
Fan Club

HIFK Fan Clubin tervehdys

Tahdomme FC:n hallituksen osalta tehdä julkisen kannanoton sosiaalisessa mediassa ja muualla käytäviin keskusteluihin.

Lue lisää
Fan Club

Faniedut Brewer Streetilla 2023-24

F-aulan Brewer Streetilla on kuukausittain vaihtuvia etuja, joista tiedotus erikseen sekä juomaetuja.

Lue lisää
Fan Club