Superfanit Masa ja Eila

30.10.2021
/
Jude
/
Fan Club

Sammumattoman intohimoisen fanin on vaikeaa löytää puolisoa, joka voisi ymmärtää elämäntapaa yhden ja saman seuran ympärillä. Kotona tulee riitoja ajankäytöstä ja jatkuvasta reissaamisesta aina vaan uusiin peleihin. Millä tämän ongelman saa ratkaistua molemmille sopivalla tavalla? Pitää vain löytää itselleen yhtä sammumattoman intohimoinen puoliso. Tässä tarinassa esittelemme varmasti eniten IFK-otteluita nähneen pariskunnan, joka kiertää lajista riippumatta aina urheilukentältä toiselle IFK:ta tukeakseen.

Masa (M) ja Eila (E), kauanko olette kannattaneet IFK:ta?

(M) Koko elämäni tietenkin. Ensimmäinen otteluni, jonka muistan varmasti, on IFK:n jääpallo-ottelu vuonna 1961.    
(E) Ehkä monien käsityksestä poiketen, minä olen kannattanut IFK:ta vasta 10 vuotta. Silti se tarkoittaa koko sitä aikaa, mitä olen urheilua seurannut.

Olette kumpikin ennakkoluulottomia monilajikannattajia, onko teillä suosikkilajia?

(M) Minulle ensimmäinen lempilajini jääpallo merkitsee edelleen eniten. Seuraavilla sijoilla jalkapallo on niukasti jääkiekon edellä.

(E) Oma suosikkini kesäaikaan on jalkapallo ja talvikaudella jääpallo.

Mitä fanius/kannattaminen teille merkitsee?

(E) Fanius merkitsee rakkautta seuraan ja erittäin tunnerikasta elämäntapaa. Se merkitsee kaikkeni antamista katsomossa ja yhteisöllisyyttä koko HIFK-perheen kanssa lajista riippumatta.    
(M) Tulosurheilun sijaan tärkeintä on ilo katsomossa ja samanlaisiin ihmisiin tutustuminen. Ilman IFK-fanitusta en millään olisi tavannut näin montaa mukavaa ihmistä.

Matkakilometrejä on kertynyt teille tuhansia. Kertokaapa niistä, esim. pisin reissu IFK:n perässä?

(M) Jääpallossa monena vuotena on pohjoisen matsit peräkkäin, ja päästään käymään Oulun ja Tornion (pelataan Ruotsin puolella Haaparannassa) matsit samalla reissulla. Muutaman kerran ohjelmaan on onnistunut myös lätkämatsi Kärppiä vastaan Oulussa. Pisin reissu taitaa olla juuri näitä, muistaakseni ajettiin 1662 kilometriä ja nähtiin 2 tappiota.    
(E) Pisin fanimatka minun muistissani on muutaman vuoden takaa CHL-ottelut Tanskassa ja Saksassa. Kotimaassa pisimmät reissut ovat varmaankin jalkapallopelit Rovaniemellä.

Mainitkaa mieleenpainuvin lätkäfanimatka ja mieleenpainuvin fanimatka jonkun muun lajin parissa?  

(E) Mieleenpainuvin matka lätkässä on edellä mainittu CHL-matka Tanskaan ja Saksaan. Muiden lajien osalta se olisi jonkun vuoden takainen, omalla autolla tehty matka jalkapallon Suomen Cup-otteluun Kokkolassa. Siellä hienon voitetun matsin jälkeen järkkärit rivissä estivät meitä kahta ”huligaania” menemästä IFK:n pelaajien luokse. Olimme siinä vaiheessa ainoat IFK-kannattajat paikalla.

(M) Muutama vuosi sitten Megamatka Turkuun onnistui hienosti, myös junamatka Tampereelle ulkoilmaotteluun on erityinen muisto. Muista lajeista mukavin kokemus oli käsipallomatka Turkuun, kun 25 IFK-kannattajaa matkusti ÅIFK-HIFK-otteluun yhdessä miesten liigajoukkueen bussissa.

Onko vuosien varrella tullut erityisiä suosikkipelaajia ja keitä he ovat?

(M) On heitä montakin, kaikki pitkään IFK:ssa pelanneita – Söde ja Kibe lätkässä, Bargum käsipallossa ja Laitinen jääpallossa.
(E) Totta kai, suosikkejani eri lajeissa ovat Söderholm ja Kuhta jääkiekossa, Terävä ja Hänninen futiksessa. Miesten käsipallossa Johannes Bargum ja Antti Koskela, naisten handiksessa Linda Cairnberg ja Kathlen Ax. Jääpallosta vielä Ojanen ja Huber.

Mikä on arvokkain omistamasi IFK:hon liittyvä esine ja mistä olet sen saanut?

(E) Arvokkain saamani esine on IFK:n pronssinen ansiomerkki, ja erittäin suuresti arvostan myös Joni Vuopion bandy-matsin jälkeen meille antamaansa parhaan pelaajan palkintoa.    
(M) IFK-sormus, jonka Eila teetti minulle oltuamme 40 vuotta naimisissa.

Mitä pidätte tärkeimpinä arvoina omassa IFK-kannattamisessanne?

(M) HIFK tarkoittaa minulle rehellisyyttä. Tappion hetkillä kannatetaan vielä enemmän, ja nautitaan ilosta ja voimasta mitä pelireissuista saa.    
(E) Rehtiys, yhteisöllisyys ja kaiken antaminen IFK:n puolesta.

Mikä on hienointa, miksi pidätte nimenomaan jääkiekosta?

(M) Jääkiekossa parasta on pelinopeus ja pelaajien taktinen osaaminen. Jokaisessa matsissa voi seurata monia loistavia kamppailutilanteita, jotka tapahtuvat jokaisessa pelissä eri tavalla.
(E) Joukkuepelit ovat minusta yleensäkin hienoja lajeja, ja niihin syttyy helposti. Jääkiekossa yhdistyvät nopeus, taito ja tarvittaessa kovakin peli.  

Terveiset tulevaisuuden IFK-faneille?

(M) Kerran IFK, aina IFK! Jos peli ei aina kulje, niin juuri silloin pelaajat, joukkueet ja seura tarvitsee eniten faneja sekä positiivista kannustusta.
(E) Terveiseni ovat, että omia kannustetaan aina koko matsin ajan riippumatta siitä, ollaanko voitolla vai tappiolla. Häviöllä ollessaan joukkue sitä kannustusta eniten tarvitsee, ja silloin fanien tuki on tärkeintä.

En gång alltid!

Jude

Uusimmat jutut

Lisää

Faniedut ravintola Döner Harju Töölön tullissa 2023-24

Kauden 2023-24 fanikortilla saat herkulliset etuhinnat ravintola Döner Harjun valikoimista Töölön Tullista.

Lue lisää
Fan Club

HIFK Fan Clubin tervehdys

Tahdomme FC:n hallituksen osalta tehdä julkisen kannanoton sosiaalisessa mediassa ja muualla käytäviin keskusteluihin.

Lue lisää
Fan Club

Faniedut Brewer Streetilla 2023-24

F-aulan Brewer Streetilla on kuukausittain vaihtuvia etuja, joista tiedotus erikseen sekä juomaetuja.

Lue lisää
Fan Club